Absolventi Univerzity třetího věku si převzali diplomy

Své studium letos úspěšně ukončilo 322 posluchačů Univerzity třetího věku ZČU. Při slavnostní promoci, která se uskutečnila v úterý 26. června v Měšťanské besedě, převzali absolventi diplomy z rukou rektora ZČU Miroslava Holečka.

„Letošní absolventi navštěvovali kurzy Univerzity třetího věku na pobočkách v Plzni, Klatovech, Chebu, Aši, Sokolově, Mariánských Lázních, Tachově, Plasích, Stříbře a letos poprvé promovali také posluchači pobočky ve Zbirohu,“ vyjmenovává Magdalena Edlová, která na Západočeské univerzitě vede Univerzitu třetího věku.

Ta kromě uvedených měst působí i v Rokycanech, Spálením Poříčí, Karlových Varech a od příštího akademického roku se rozroste o novou pobočku v Dobřanech. Celkem tak bude k dispozici ve 14 městech v Plzeňském a Karlovarském kraji.

„Posluchači Univerzity třetího věku jsou velmi nadšenými studenty, zaujatí pro obory, kterým se věnují. Jsou to lidé, kteří se v době, kdy se obvykle bilancuje, rozhodli usednout znovu do školních lavic a seznámit se podrobněji s disciplínami, které je třeba vždycky zajímaly, ale na které neměli nikdy čas,“ říká rektor ZČU Miroslav Holeček. „Posluchačům přináší studium nejen nové informace, ale často i nová přátelství, což zejména v pozdějších letech přispívá ke spokojenosti a kvalitě života. Ostatně při promocích je vždycky poznat, jak si absolventi váží času stráveného s lidmi, s nimiž je pojí společné zájmy,“ dodává rektor Miroslav Holeček.  

Zájemci o nové studijní obory Univerzity třetího věku se mohou ke studiu přihlašovat prostřednictvím webového rezervačního systému, a to od úterý 21. srpna od 12 hodin do neděle 26. srpna do 23:59 hodin.

Zápisy spojené s platbami kurzovného budou probíhat v Jungmannově ulici 1 v Plzni, a to v pondělí 3. září od 10 do 13 hodin pouze pro úplně nové posluchače (s provedenou rezervací i bez) a tentýž den od 14 do 17 hodin pouze pro posluchače bez provedené online rezervace. Na oba tyto zápisy bude uvolněn omezený počet míst z celkové kapacity. Zápisy stávajících posluchačů s provedenou rezervací nových oborů se uskuteční ve dnech 4. – 6. září vždy od 9 do 12 hodin a od 13 do 16 hodin. Uvolněná místa z nevyzvednutých rezervací se budou zapisovat ve středu 12. září od 9 do 12 hodin a od 13 do 16 hodin.

Univerzita třetího věku ZČU v loňském roce oslavila 25. výročí svého vzniku. Studium je součástí celoživotního vzdělávání a je určeno pro seniory a osoby ve třetím stupni invalidního důchodu, kteří mají zájem rozšiřovat své znalosti a udržovat svoji duševní aktivitu. V tomto akademickém roce navštěvovalo Univerzitu třetího věku ZČU přes 2200 posluchačů.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

27. 06. 2018