Výstava v Univerzitní knihovně připomene životní jubileum Jaroslava Šestáka

Alternativy je název výstavy fotografií profesora Jaroslava Šestáka, která bude v září k vidění v Univerzitní knihovně v kampusu na Borech. Zahájení výstavy se uskuteční ve čtvrtek 20. září v 16 hodin.

Jaroslav Šesták působí na Západočeské univerzitě v oblasti vědy a výzkumu, konkrétně ve výzkumném centru NTC (Nové technologie - výzkumné centrum), od roku 2001. Ve svém profesním životě se věnuje zejména termální fyzice a termodynamice. Řadu let byl vědeckým pracovníkem Fyzikálního ústavu Akademie věd ČR. Za svoji vědeckou práci byl oceněn státním vyznamenáním, je nositelem nejvyšších vyznamenání Akademie věd ČR, České společnosti chemické a řady mezinárodních ocenění.

Výstava Alternativy ukazuje tentokrát uměleckou cestu Jaroslava Šestáka a na stovce fotografií zachycuje jeho vývoj od barevné přes černobílou k současné kompozitní fotografii. Průřez fotografickou tvorbou má být zároveň připomenutím letošních autorových 80. narozenin.

Součástí vernisáže bude křest knihy populárně-vědeckých a cestovatelských textů Jaroslava Šestáka shromážděných a vydaných pod názvem Provídky. Podtitul texty charakterizuje jako eseje na pomezí vědy a filozofie přírody.

Výstava potrvá v Univerzitní knihovně ZČU do 28. září.

Celouniverzitní

13. 09. 2018