Vytvořit konkurenceschopný web za osm hodin? Zkuste to v Centru robotiky

Soutěže WebSprint se letos mohou zúčastnit také vysokoškoláci.

Organizace  TechHeaven z. ú. Připravila i letos studentskou soutěž WebSprint – tvorbu webových stránek na čas. Novinkou ovšem je, že kromě středoškoláků mohou tentokrát soutěžit také studenti vysokých škol, zejména ti z IT oborů.

WebSprint bude ve středu 17. října hostit Centrum robotiky v Cukrovarské ulici. V soutěži o hodnotné ceny se utkají dvou- až tříčlenné týmy.

Vysokoškolákům začne den výběrem projektu, na němž budou pracovat až do oběda. Pak se k počítačům zase vrátí. Celkem budou mít osm hodin na to, aby vytvořili konkurenceschopný web, který porotci zhodnotí podle vzhledu, UX (User Experience neboli Uživatelský prožitek), technického zpracování a spokojenosti zadavatele. Čekají na ně ceny v celkové hodnotě 70 tisíc korun.

Středoškoláci budou mít úkol o něco jednodušší a na jeho zpracování jim bude muset stačit pět hodin. „Očekáváme, že zvládnete vytvořit alespoň statický web nebo web s jednoduchým backendem,“ říkají organizátoři.

Soutěžící v obou kategoriích se mohou do WebSprintu zaregistrovat. Studenti však mohou Centrum robotiky navštívit už tuto středu a vyslechnout si přednášku na téma Týmové spolupráce a Git.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

08. 10. 2018