Láká vás práce v EU? Univerzita má svého ambasadora, který vám s ní pomůže

Absolventi Studující

Západočeská univerzita se zařadila po bok dalších českých univerzit, které mají svého studentského ambasadora profesní dráhy v Evropské unii.  Stala se jím studentka právnické a filozofické fakulty Karolína Hanzlová.

Ať již jste absolventem či teprve studentem, EU Careers Ambassador vám může pomoci se zorientovat nejen v nabídce práce v institucích Evropské unie, ale také vás provést úskalími výběrového řízení či přispět cennými radami ohledně kariéry v EU.
A pro koho je práce v institucích EU především určena? Primárně jsou vítáni absolventi humanitních oborů (právo, ekonomie, jazyky, politologie a mezinárodní vztahy), ale do obecného výběrového řízení se může přihlásit kdokoliv s alespoň bakalářským titulem a znalostí dvou jazyků EU (včetně češtiny). EU ale čas od času shání i experty z různých oblastí, a tak ani studenti technických oborů nemají dveře do institucí EU zavřené.
Pokud vás láká práce v EU, sledujte facebookový profil EU Careers ZČU, kde najdete nejen potřebné informace, ale také aktuální pracovní nabídky a termíny seminářů, které ambasadorka pravidelně pořádá.
Pokud ji chcete kontaktovat přímo, využijte mail eucareers.zcu@gmail.com či telefon 776 468 084.


Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

11. 12. 2018