Milujme život a chtějme od něj co nejvíce, apeloval Marian Jelínek

Další vzdělávání Přednáška Univerzita

Známý nejen hokejový, ale také mentální kouč se vrátil na Západočeskou univerzitu s další přednáškou.

Známý hokejový kouč se zájmem o psychologii a filozofii, autor řady publikací a držitel doktorátu z kinantropologie Marián Jelínek navázal v pátek 25. ledna na svou úvodní přednášku z listopadu 2018 nazvanou Motivace v době blahobytu aneb jak namotivovat vysokoškolské studenty ve 21. století.

Posluchačům v zaplněné posluchárně přednesl své úvahy na téma motivace a našeho vnitřního nastavení na cíle a úspěchy. “Nás zajímá na jedné straně masáž ega a na druhé sycení duše, ale jde o stabilitu obou pilířů,“ popisuje Jelínek a varuje před extrémy na obou stranách spektra: “Na jedné straně jsou cíloví feťáci, kteří jen sbírají body na své CV, a na druhé zase ti, kterým nevadí prohraný zápas, protože si dobře zahráli a to jim stačí.”

Marian Jelínek také znovu připomněl svou myšlenku, že ke spokojenému životu je potřeba užívat si a těšit se z procesu své seberealizace: “Když někdo vydělává peníze, baví ho ty peníze, nebo jejich vydělávání? Protože pokud ho baví jen peníze, užije si je, i když budou pocházet třeba z loupeže. Nebo si mohu pomoci filozofií – milujte život a chtějte od něj co nejvíc. Nemám nejmenší problém s lidmi, kteří chtějí co nejvíc. Ale současně musejí život milovat a neubližovat mu ve jménu cíle.”

Aktuální nabídku dalších akcí a kurzů najdete na na stránkách oddělení Celoživotní a distanční vzdělávání.

Galerie


Celouniverzitní

Jakub Truneček

29. 01. 2019