Za úspěchy ve sportu i ve škole získal gymnazista z Blovic Cenu rektora ZČU

Univerzita Úspěchy Veřejnost

Při tradičním udílení cen Sportovec Plzně 2018 nechybělo ani předávání Ceny rektora Západočeské univerzity 2018.Tentokrát ji získal Jakub Sochor.

Osmnáctiletý student Gymnázia Blovice Jakub Sochor je úspěšný sportovní střelec, který má za sebou desítky startů na českých, evropských i světových turnajích. Díky svým loňským výsledkům se letos stal členem české juniorské reprezentace, ovšem kromě sportu se zúčastňuje i dalších vědomostních klání typu astronomické či chemické olympiády. Zapojuje se i do vědeckých projektů a na kontě má například i spolupráce s Přírodovědeckou fakultou Univerzity Karlovy. "Pravidelně se účastním vědeckých bádání v okolí Chebu, kde probíhá mapování a další výzkum radioaktivních pramenů," popsal.

I proto při čtvrtečním udílení cen Sportovec Plzně 2018 převzal Jakub z rukou rektora Miroslava Holečka tradičně udílenou Cenu rektora Západočeské univerzity v Plzni. Výčet sportovních a studijních výsledků i mimoškolních aktivit novopečeného laureáta této ceny byl vskutku impozantní a po zásluze se mu dostalo bouřlivého potlesku zaplněného sálu.

Vyhlášení ankety Sportovec Plzně 2018 připravila Nadace sportující mládeže pod záštitou primátora města Martina Baxy. Cenu rektora ZČU uděluje nadace ve spolupráci s univerzitou právě za skloubení sportovních a studijních výsledků. Nadace sportující mládeže se dlouhodobě snaží, aby sportovci nezanedbávali svoje vzdělání, a mohou proto získat například prospěchový bonus v rámci podpory udělované z grantu Talent Plzeň.

Přehled nominovaných sportovců i výsledky najdete na webu Sportovec Plzně.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

22. 03. 2019