První Letní škola vysokoškolské pedagogiky měla úspěch

Další vzdělávání Spolupráce Univerzita

Škola pořádaná Celoživotním a distančním vzděláváním ZČU je v České republice první a jediná.
Od úterý 16. července do čtvrtka 18. července se v Železné Rudě konal první ročník Letní školy vysokoškolské pedagogiky pořádané oddělením Celoživotní a distanční vzdělávání Západočeské univerzity. Přilákal 27 účastníků ze Západočeské univerzity, Univerzity Pardubice a Vysoké školy polytechnické Jihlava.

První den bylo na programu představení jednotlivých univerzit a seznámení účastníků pomocí aktivit, které lze využít při výuce, večer pak workshop Jana Besedy o sociálních kompetencích a jejich rozvoji na vysoké škole. Ve středu dostali všichni účastníci prostor sdílet příklady dobré praxe z jejich výuky a aby byl dostatečně využit potenciál horského místa konání a letního počasí, konala se i procházka s aktivitami na téma Nové trendy ve výuce na vysokých školách. Na programu byla také přednáška Michala Dubce na téma komunikace na vysoké škole, o svobodě a možnosti volby kurzů pro studenty, nejen typu MOOC, hovořila Veronika Neničková. 

„Celá letní škola probíhala v přátelské a tvůrčí atmosféře. Velmi jsem ocenil všechny přednášky pozvaných odborníků z jiných univerzit a center, ale také zajímavé příspěvky ostatních kolegů,“
říká Václav Duffek, který doufá, že získané znalosti a dovednosti z Letní školy vysokoškolské pedagogiky, v České republice první a jediné, zakomponuje také do vyučování.

Pokud vás zajímají akce zaměřené na pedagogiku, již teď vás můžeme pozvat na konferenci Učitel-in, tedy setkání učitelů, studentů a všech, kteří mají zájem o problematiku smysluplného využití ICT ve vzdělávání, která se koná 19. října 2019.

Galerie


Celouniverzitní

Jakub Truneček

19. 07. 2019