Dny vědy a techniky zaplnily centrum Plzně už počtrnácté

Festival Univerzita Veřejnost

V pátek 20. a v sobotu 21. září navštívilo festival Západočeské univerzity dohromady kolem dvaceti tisíc lidí.

Celkem 32 interaktivních expozic připravených fakultami Západočeské univerzity, středními školami a dalšími spolupracujícími institucemi, to byly letošní Dny vědy a techniky Západočeské univerzity. Festival, který představoval "složitou" vědu jednoduchou hravou formou všem od dětí po jejich prarodiče, se uskutečnil už počtrnácté. Stánky jako vždy zaplnily náměstí Republiky a část programu se odehrávala také před Západočeským muzeem.

Dny vědy a techniky nabídly osvědčené expozice i devět novinek: například Matematika zábavně i prakticky, Exkurze do historie vývoje PC, Loďky a lodičky, Rozvíjení informatického myšlení je prima, Minulost na dosah, Experimentus! Mezi vystavovateli byly kromě ZČU Techmania Science Center, Centrum robotiky, Hvězdárna v Rokycanech a v Plzni, západočeská pobočka České astronomické společnosti, DEPO2015, nezisková organizace nvias, Gymnázium Františka Křižíka a základní škola, Církevní gymnázium Plzeň, Gymnázium Stříbro, ZŠ J. V. Sládka Zbiroh a SPŠ stavební Plzeň. 

V pátek 20. a v sobotu 21. září navštívilo festival dohromady kolem dvaceti tisíc lidí. K nim připočtěme ještě stovky těch, kteří už v červnu zavítali na Dny vědy a techniky v Klatovech. Jak akce vypadala, se podívejte ve fotogalerii.


             

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

23. 09. 2019