BoostUp night slavila úspěch!

Absolventi Studující Úspěchy

Jaký byl první ročník studentské soutěže prezentací podnikatelských projektů?

V plzeňské Papírně se v říjnu konal první ročník studentské soutěže BoostUp night, na které studenti prezentovali své podnikatelské projekty před odbornou porotou. Akci za podpory Západočeské univerzity organizoval univerzitní podnikatelský klub BoostUp ZČU, který zároveň oslavil jeden rok.

Večer začal soutěží šesti studentských podnikatelských projektů. Studenti měli tři minuty na to, aby představili svůj projekt a zaujali porotu. Porotci se jich následně ptali na udržitelnost projektu, financování a cokoliv, co je napadlo. V porotě se přitom sešla jména jako Adam Frk, student FDULS a výherce několika mezinárodních soutěží v oblasti footwear designu, Jaroslav Beck, spoluautor nejúspěšnější VR hry na světě  BeatSaber, Jakub Domitra, zastupující platformu BusymanZbyněk Doležal z BIC a další zástupci podnikatelského prostředí.

Vítězkou soutěže se po těžkém rozhodování stala Petra Lorencová se svou značkou spodního prádla Lorii. Druhé místo obsadil Jaroslav Uxa s projektem Matrace do aut, třetí místo si vybojovala studentka Fakulty designu a umění Klára Khunová s networkingovou platformou pro české designéry v oblasti módy. Kromě finanční odměny výherci získali poukazy na odborné konzultace, právní služby a další hodnotné ceny, které věnovali sponzoři. Miláčkem publika se stali kluci Jakub Šroubek a David Vrzal s projektem Car Mustache, kteří si po diváckém hlasování odnesli cenu v podobě dobrovolného vstupného.

V rámci hlavního programu došlo na vystoupení hostů, na pódiu jsme mohli vidět pány z RTsoft a Adama Frka, moderátor Jiří Chroust také vyzpovídal Jardu Becka. Paralelně s tím se v předsálí konaly doprovodné aktivity - návštěvníci si zahráli turnaj ve VR hře BeatSaber, dále byl k dispozici stůl na Beer pong, stolní fotbálek a stánky některých ze soutěžících.

Při BoostUp night se myslelo také na dobročinnost! Vydraženy byly dva obrazy z dílny Tomáše Rusňáka a výtěžek putoval do Domovinky, domácí a hospicové péče pro seniory.

To byla BoostUp night vol.1. Akce, na které se sešlo více než 150 lidí. Akce, která se mohla pyšnit záštitou primátora města Plzně, udělenou primátorem Martinem Baxou. Podařilo se uspořádat večer, při němž se setkali studenti s lidmi z podnikatelského prostředí. Kromě soutěže se podařilo propojit obě sféry a motivovat účastníky k networkingu a objevování nových investičních příležitostí.

Večer ze zkrátka povedl ve všech směrech. Tým BoostUp děkuje všem sponzorům, partnerům a všem, kdo se na akci podílel. Těšíme se na další, stejně povedený ročník!

Galerie


Celouniverzitní

Radana Polešáková

06. 11. 2019