Fakulta zdravotnických studií přispěla rodině dlouhodobě léčené Natálky

Konference Spolupráce Veřejnost

Fakulta zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni uspořádala v rámci svého festivalu Cesta ženy - matky charitativní bazárek určený na pomoc malé Natálce, popálené při chemickém pokusu na dětském letním táboře. Rodině byla předána částka převyšující 25 tisíc korun.

Fakulta zdravotnických studií pořádá každoročně oblíbený festival Cesta ženy – matky. V roce 2019 se ho rozhodla využít také jako příležitosti k pomoci a uspořádala zde charitativní bazárek.

V rámci přípravy festivalu mohli studenti, studentky, akademici, jejich rodiny, známí i veřejnost nosit do budovy v Husově ulici oblečení a doplňky, které mají doma, aniž by měly své využití. Tyto věci byly následně za dobrovolný příspěvek nabídnuty v rámci festivalu, přičemž celý výtěžek byl určen pro holčičku Natálku, která byla na letním táboře těžce popálena při chemickém pokusu. Natálka při nešťastném pokusu utrpěla vážné popáleniny a absolvuje náročnou dlouhodobou léčbu.

Během festivalového dne se podařilo vybrat neuvěřitelných 21 315 Kč a v průběhu následujících dnů po festivalu ještě od studentek přibylo dalších 2170 Kč. Jelikož ale velké množství věcí zbylo, rozhodla se fakulta prodloužit sbírku až do konce listopadu. Celková částka, která se vybrala, finálně činí 25 115 Kč.

Vybraný obnos si na fakultě v předvánočním týdnu vyzvedly Natálčina maminka i Natálka osobně. Iniciativa fakulty je velmi potěšila a Natálka odměnila organizátorky charitativního bazárku obrázkem s andílkem, který bude zdobit porodnickou učebnu fakulty.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

02. 01. 2020