Soutěž & podnikej na ZČU

BoostUp Studující Univerzita

Podnikatelský klub BoostUp ZČU se podílel na soutěži, která vychovává ze středoškoláků podnikatelské naděje.

V prosinci loňského roku se na Západočeské univerzitě v Plzni konalo regionální finále projektu Soutěž & podnikej, jenž před čtyřmi lety založil Martin Vítek s kamarádem Davidem Friedlem. Finále se zúčastnilo osm žáků středních škol, kteří prezentovali své projekty před odbornou porotou, v níž zasedl také Filip Soukup za podnikatelský klub BoostUp ZČU.

Cílem Soutěž & podnikej je podpořit středoškoláky a vychovat z nich nové naděje podnikatelského světa. Žáci procházejí dva měsíce akceleračním programem, ve kterém se naučí, jak svůj podnikatelský záměr převést do praxe, a postupnými kroky se tak dostávají do fáze prototypu. Program vedou zkušení mentoři a experti z business prostředí.

V soutěži zvítězili Jan Hrůza a Jakub Blecha z Týnu nad Vltavou s aplikací Vytrid.it, která motivuje uživatele k třídění odpadu na základě snahy dosáhnout nejvyššího skóre za dobývání kontejnerů.

Republikové finále se uskuteční 24. 1. v Praze. Finalisté se utkají o cestu do Chicaga, kde budou mít možnost potkávat se s investory a dalšími významnými lidmi z podnikatelského světa a zúčastní se několika vzdělávacích akcí a konferencí.

My, tým BoostUpu, jsme rádi, že jsme se mohli podílet na akci propojující mládí a podnikání. Věříme, že úspěšných akcí zaměřených na mladou generaci bude přibývat.

#boostup #boostupzču #boostnito #vystupzdavu

Celouniverzitní

08. 01. 2020