FEL se otevírá světu, přijala již 17 zahraničních Ph.D. studentů během jediného roku

Spolupráce Studium Úspěchy

Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity v Plzni se může v letošním roce pochlubit vysokým počtem přihlášek do doktorských studijních programů. Jedná se o historicky nejvyšší počet zahraničních Ph.D. studentů v anglických studijních programech v rámci celé univerzity.

„Podařilo se nám, že během jednoho roku nám na FEL nastoupilo patnáct zahraničních doktorandů a dva očekáváme v nejbližších týdnech,“ hodnotí situaci Jan Michalík, proděkan pro mezinárodní spolupráci a projekty. Počet zahraničních doktorandů je podle něj téměř stejně vysoký jako počet Ph.D. studentů v českých studijních programech, kterých je devatenáct.

„Zájem o doktorské studium byl opravdu vysoký, počet přihlášek se blížil čtyřiceti. Těší nás, že si díky tomu můžeme vybírat ty nejlepší uchazeče,“ komentuje úspěch fakulty Kateřina Newton, která se mezinárodní spoluprací zabývá na oddělení mezinárodních vztahů.

V létě přijeli na Fakultu elektrotechnickou studenti z Abidjanu (Pobřeží slonoviny) a začátkem ledna čtyři studenti z Iráku, sedm z Íránu a jeden z Egypta. Na jaře se může fakulta těšit na dalšího studenta z Iránu a jednoho z Pákistánu. Anglické doktorské studijní programy tedy bude studovat celkem sedmnáct studentů. Fakultě se tohoto úspěchu podařilo dosáhnout díky dlouhodobým iniciativám v oblasti internacionalizace a propagace.

Galerie


Fakulta elektrotechnická

Magdalena ANDĚLOVÁ

20. 01. 2020