Podnikatelská soutěž Invest Day zná vítěze

Spolupráce Studující Úspěchy

V pátek 20. listopadu se konalo finále soutěže Invest Day, již pořádá Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích společně s Centrem podnikání a udržitelnosti Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni.

Soutěž podporuje studenty a absolventy, kteří chtějí nastartovat svůj nápad a získat zpětnou vazbu od odborníků v rámci workshopů, konzultací a prezentací. Celý projekt je zaměřen na studenty ZČU a JČU, jejich absolventy (do 5 let od studia) a budoucí studenty vybraných škol.

Letošní soutěžící sbírali celý rok zkušenosti na workshopech, zaměřených mimo jiné na lean canvas, daně a finance, crowdfunding a možnosti podpory start-upů. Finálové kolo mělo proběhnout již v letním semestru, ale kvůli covid-19 se přesunulo na semestr zimní. Do on-line finálového kola se probojoval i zástupce Fakulty ekonomické ZČU v Plzni Martin Bangho. 

Soutěžící prezentovali svůj výsledný projekt odborníkům v oboru, organizátorům a lektorům z obou univerzit. Hodnotícím kritériem byla například inovativnost a udržitelnost celého podnikatelského nápadu. Vítězem soutěže se stal projekt Adventurer studenta Jihočeské univerzity, který vyhrál iPad věnovaný naší fakultou.

Výsledné pořadí vítězů:
1. místo: Adventurer
2. místo: Motýlkárna
3. místo: TV muzeum
4. místo: Marketingový stratég

Věříme, že soutěž pomohla účastníkům v začátcích jejich podnikání a nadále se je budeme snažit podporovat. Pokud máte podnikatelský nápad, který chcete realizovat nebo ho chcete osvěžit, podívejte se na webové stránky, kde připravujeme nový ročník této soutěže.

Galerie


Fakulta ekonomická

Lukáš Skřivan

26. 11. 2020