Výstava připomíná cestovatele Jiřího Hanzelku

Absolventi Spolupráce Veřejnost

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně připravilo výstavu věnovanou cestovateli Jiřímu Hanzelkovi. Podíleli se na ní také členové expedice Z101 Tomáš Vaňourek a Linda Piknerová, politoložka a absolventka Fakulty filozofické ZČU.

Výstava Jiří Hanzelka 100 let s podtitulem Pocta cestovali připomíná nedožité sté narozeniny muže, jenž spolu s Miroslavem Zikmundem inspiroval několik generací domácích i zahraničních cestovatelů.

Velmi komorně pojaté vernisáže, která se uskutečnila 29. ledna, se zúčastnili pouze zaměstnanci muzea a jako zástupce projektu Zikmund100 také Tomáš Vaňourek. Ten poskytl do výstavy fotografie pořízené na místech, kde před 60 lety fotili i Hanzelka a Zikmund. Hovořil jak o této cestě po stopách H+Z Asií, tak i o připravované Expedici Z101, která se má letos uskutečnit. Jejím partnerem je také Západočeská univerzita.

Výstava je tedy nyní připravena pro první návštěvníky. Až se jim muzeum bude moci otevřít, expozici si mohou přijít prohlédnout do 30. května.

Video


Galerie


Na vernisáži promluvil Tomáš Vaňourek, jeden z účastníků projektu Zikmund100 a na něj navazující připravované Expedice Z101.

Fakulta filozofická

05. 02. 2021