Na ZČU se diskutovalo o potřebách průmyslového výzkumu, experimentálního vývoje a inovací

Konference Univerzita Věda

Setkání spojilo zástupce Západočeské univerzity v Plzni, Technologické agentury ČR, Plzeňského kraje a zástupce firem.

Fakulta strojní hostila v úterý 26. října společnou akci Technologické agentury ČR a Západočeské univerzity v Plzni – Kulatý stůl TA ČR. Setkání se zúčastnili zástupci ZČU, především rektor Miroslav Holeček a prorektor pro vědu a výzkum Luděk Hynčík, a za Plzeňský kraj hejtmanka Ilona Mauritzová a radní Marcela Krejsová. Smyslem akce bylo prodiskutovat stávající potřeby plzeňského regionu v oblasti průmyslového výzkumu, experimentálního vývoje a inovací.

„Jsme rádi, že se této diskuze zúčastnili nejenom zástupci ZČU, kteří současně prezentovali řešené projekty podporované TA ČR, ale také zástupci firem, kteří reprezentují aplikační průmyslový výzkum a vývoj, a zástupci veřejné správy a inovační infrastruktury,“ uvedla za organizátory Jana Spěváčková z Projektového centra ZČU.

Při diskuzi vystoupili předseda představenstva TA ČR Petr Konvalinka a místopředsedkyně Kamila Vávrová a seznámili přítomné s plánovanými výzvami, které TA ČR připravuje vyhlásit ještě v závěru letošního roku, případně na začátku roku 2022. Vyhlášeny budou veřejné soutěže Národního centra kompetence 2 (NKC2), programu TREND a programu THÉTA.

„Věříme, že se nejednalo o poslední společnou akci a budeme společně s Technologickou agenturou ČR spolupracovat i na dalších akcích pořádaných v rámci Plzeňského kraje,“ dodala Jana Spěváčková.

Galerie


Projektové centrum

Pavel KORELUS

29. 10. 2021