Erasmus evening má za sebou premiéru

International Studující Univerzita

Studenti se zkušenostmi z pobytu v zahraničí předávali své know-how těm, kteří se na stáž chystají.

Podvečer v úterý 2. listopadu patřil v Café Anděl neformálnímu setkání studentů ZČU, kteří se vrátili ze své Erasmus stáže, a zahraničních studentů, kteří v Plzni svůj pobyt právě absolvují. Proběhlo několik prezentací a byly předány ceny za soutěž Vyfoť se v triku na Erasmu.

Studenti, kteří byli v minulém akademickém roce v zahraničí, předávali těm, kteří zvažují či plánují stáž, své zkušenosti, dojmy, zážitky a praktické informace z pobytu v zahraničí jako know-how. Hlavní cenou soutěže Vyfoť se v triku na Erasmu byl poukaz na cestování Českými drahami a získal ho student FAV Duc Long Hoang z pobytu ve Španělsku.

Akce se účastnili také zahraniční studenti, kteří jsou aktuálně na stáži na ZČU. Mohli jsme se tedy dozvědět, jak se studuje například na University of Minho v Portugalsku, Jagellonian university Krakow v Polsku, University of Lille ve Francii, Cukurova university a Sakarya university v Turecku. Zážitky ze stáže v norském Oslu zprostředkovala absolventka Fakulty ekonomické Barbora Havlová.


Galerie


Nejúspěšnější snímky soutěže

International Office

Jana Ovsjanniková

08. 11. 2021