Po roční pauze hostila Fakulta aplikovaných věd opět mezinárodní soutěž programátorů

Soutěž Spolupráce Studující

Na katedře informatiky a výpočetní techniky Fakulty aplikovaných věd ZČU proběhla v pátek 5. listopadu mezinárodní programátorská soutěž Cloudflight Coding Contest.

Soutěžící se mohli po roční pauze způsobené pandemií Covid-19 přesunout z online světa zpět do laboratoře a poměřit síly osobně. Soutěž tentokrát probíhala najednou ve 13 zemích po celém světě. Na Fakultě aplikovaných věd, která je stále zatím jediným organizátorem z České republiky, se jí zúčastnili studenti z pořádající katedry informatiky a výpočetní techniky, a dále pak studenti z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy a z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské Českého vysokého učení technického.

Účastníci se do soutěže zapojují v týmech, které mohou být maximálně tříčlenné, přičemž měli možnost soutěžit ve dvou kategoriích. Kromě již osvědčené klasické výzvy byla vyhlášena i speciální výzva zaměřená na umělou inteligenci. Letošní úlohy měly charakter interpretace výstupu hypotetického skriptovacího jazyka. V první úrovni se řešila interpretace sekvence textových výpisů, ve druhé úrovni přibyly podmínky, dále proměnné, atd. uvádí Martin Maňák z FAV, který je organizátorem soutěže v plzeňské lokalitě.

Nejlepší tým Whizzmot, který soutěžil v klasické kategorii, se v globálním žebříčku umístil na 14. pozici z celkem 1091 registrovaných týmů. Tým The AI-tagonists, jenž se soutěže účastnil ve speciální kategorii týkající se umělé inteligence, pak obsadil 15. pozici z celkem 148 registrovaných týmů. Všem soutěžícím gratulujeme.

Sponzorem soutěže v plzeňské lokalitě byla skupina CCA Group, které tímto děkujeme.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Zuzana Majdišová

10. 11. 2021