Víte, jak chutná DOBROvolnictví?

Spolupráce Univerzita Veřejnost

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara navázala spolupráci s Regionálním dobrovolnickým centrem TOTEM, pro které vytvořila vizuální identitu k projektu Jak chutná DOBROvolnictví.

S podporou Plzeňského kraje, statutárního města Plzeň a DEPO2015 připravuje právě Regionální dobrovolnické centrum TOTEM, z.s. ve dnech 18. a 19. března 2022 v prostorách bývalé vozovny v Plzni Dny dobrovolnictví v Plzeňském kraji 2022. Pro vytvoření vizuální prezentace dvoudenní akce byli osloveni studenti ateliéru Grafický design a vizuální komunikace pod vedením Františka Stekera a Karla Míška.

Diskuse nad tím, co je dobrovolnictví, co člověku přináší, jak jej vnímá mladá generace, jak ho nejlépe vizualizovat a co všechno obsahuje cesta k prvnímu billboardu, byly náplní prosincových setkávání studentů a realizátorů připravované akce.

Vzniklo šestnáct skvělých návrhů, z nichž organizátoři vybrali jeden, který dá Dnům dobrovolnictví v Plzeňském kraji tvář. Pro vítězku výběrového řízení, studentku 3. ročníku bakalářského ateliéru Moniku Csaszárovou, pak začal maraton příprav různorodých formátů propagačních materiálů, se kterými se budou Plzeňané potkávat na různých místech města, a grafického manuálu pro akci Dny dobrovolnictví v Plzeňském kraji aneb jak chutná DOBROvolnictví.

"Velkým zážitkem z této naší první spolupráce bylo nadšení a profesionalita, se kterou studenti do tématu dobrovolnictví a jeho prezentace naskočili, postřehy a nové myšlenky, které do něj přinesli. Velkým obohacením pro nás bylo vidět, jak krok za krokem vzniká grafický produkt a že cesta může být i radostná, i chvílemi trnitá. Díky navázané spolupráci jsme poznali, jak chutná společné nadšení a radost z konečného výsledku," uvedla za TOTEM Markéta Čekanová.

Galerie


Vítězný návrh Moniky Csaszárové

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

21. 01. 2022