ZČU friendly. Jste vítáni, říká studentům nová značka

Vybíráme nejzajímavější články z aktuálního vydání univerzitního časopisu Info.zcu. Celé číslo si můžete přečíst v tištěné podobě i elektronicky, odkaz najdete na konci článku.

Každá uspořená koruna je dobrá a každé místo, kde jste vítáni, zrovna tak. Právě proto vznikla nová značka ZČU friendly. Místa v Plzni označená samolepkami právě s tímto sloganem dávají najevo studentům Západočeské univerzity, že tady jsou vítáni. Stačí předložit JIS kartu.

Odbor Vnější vztahy rektorátu ZČU chce postupně vytvořit co nejširší síť plzeňských i mimoplzeňských podniků a institucí, které studentům nabídnou slevu nebo jiný benefit.

Pomyslného výkopu se v první vlně rozhodly zhostit čtyři podniky, které se k ZČU friendly už přihlásily: Kavárna a bistro Chodský, sídlící na Klatovské třídě 60, tedy v blízkosti Fakulty pedagogické, dále Il Mio Caffé, které díky adrese Sedláčkova 16 znají především studenti sousední Fakulty filozofické a Fakulty právnické, do třetice Kafe Smetanka, jež se sice muselo přestěhovat z náměstí Republiky na náměstí Milady Horákové na Slovanech, ale na oblibě mu to neubralo, a nakonec podobně vyhlášený CAFÉ & BAR Papírna, jehož adresu Zahradní 173/2 asi ani není nutno vyhledávat.

Kromě pití a jídla ovšem do rodiny ZČU friendly patří také Divadlo J. K. Tyla, jež na studenty Západočeské univerzity se slevami myslí už dlouhodobě, a také CrossFit Plzeň, první oficiální posilovna tohoto typu v Plzeňském kraji.

Na všech těchto místech čekají na studenty ZČU benefity, kvůli kterým se vyplatí na kávu či jiné pití, na jídlo, za zábavou nebo za sportem zajít právě tam. Nejčastěji získají slevu na jejich produkty či prostě na vstupné, a sleva je ve studentském životě s napjatým rozpočtem pokaždé vítaná věc.

Aby studenti našli to nejdůležitější o ZČU friendly na jednom místě, spustila Západočeská univerzita web, kde bude k vidění nejen postupně se rozrůstající seznam přátelských institucí, ale zároveň také výčet jimi nabízených výhod.

Víte-li o podniku, který by do rodiny ZČU friendly mohl patřit, pošlete nám tip na adresu infoZCU@rek.zcu.cz.


Líbí se vám tento článek? Přečtěte si celé číslo časopisu.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

29. 06. 2022