Studentka Fakulty filozofické pomáhá para lukostřelcům k úspěchům

Sport Studující Veřejnost

David Drahonínský a Kateřina Mrázková byli letos v Římě sehraná dvojice. Důkazem je zlatá a bronzová medaile z Mistrovství Evropy v Itálii v para lukostřelbě.

„Je to doma. Díky mojí krásný asistentce,“ okomentoval para lukostřelec David Drahonínský fotografii, na níž se raduje z čerstvé zlaté medaile, kterou minulý týden vybojoval na mistrovství Evropy v Římě. Asistentkou, která stojí za ním a které David Drahonínský vysekl poklonu, je Kateřina Mrázková, studentka Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni.

David Drahonínský je držitelem řady medailí. Z poslední paralympiády z Tokia si přivezl zlatou i stříbrnou medaili v kategorii W1 s kladkovým lukem. Nejčerstvější medaile získal minulý týden v Římě, kde vybojoval zlato v individuální střelbě a bronz v mixu s Terezou Brandtlovou. Celý tým už se těší na Mistrovství světa v paralukostřelbě, které se bude konat na domácí půdě v Plzni příští léto.

Kateřina Mrázková absolvovala na Fakultě filozofické bakalářský studijní program Cizí jazyky pro komerční praxi se specializací na francouzštinu a čeká ji navazující magisterský program Učitelství francouzštiny pro střední školy.

Oběma gratulujeme ke sportovním i studijním úspěchům!

Galerie


Foto: Instagram Davida Drahonínského

Fakulta filozofická

Pavel KORELUS

10. 08. 2022