Univerzita zaplnila nádvoří pivovaru. Rektor zval pošesté na pivo

Studující Tisková zpráva Univerzita

Nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj patřilo ve čtvrtek 22. září večer studentkám a studentům Západočeské univerzity v Plzni. Na 6. ročník oblíbeného Piva s rektorem jich dorazilo přes dva tisíce. Po předložení JIS karty měl každý nárok na dvě piva zdarma.

Za výčep se na velkou část večera postavil sám rektor Miroslav Holeček. Zatímco plnil kelímky, obracel se na studentky a studenty, kteří mu odpovídali, z jaké fakulty dorazili, v jakém ročníku právě jsou a jak jsou na ZČU spokojeni. Na čepu byl připraven světlý ležák Ventill, ale také Yuzu Pale Ale, nealko IPA Proovan a další piva z minipivovaru Proud, který vaří v prostorách zrekonstruované pivovarské elektrárny v areálu Plzeňského Prazdroje a kde rektor v srpnu na přípravu piva dohlédl.

„Tohle je nejlepší akce celého roku! Prostě jen pivo, muzika, popovídáš si – je to tu super!“ neskrýval nadšení student Fakulty právnické.  „The best university!“ zhodnotili akci a s ní i univerzitu zahraniční studenti.

Studentky a studenti si nenechali ujít příležitost podělit se s rektorem o první zážitky z nového akademického roku, připít si na úspěch ve studiu, ale také se s rektorem vyfotit, nebo si dokonce nechat vyzdobit sádru jeho podpisem. Na pódiu se vystřídaly studentské kapely E‑RA, Chicken Hell, The Amsterdam Hamster a Steven's.

Pivo s rektorem zorganizovala Západočeská univerzita v Plzni poprvé v roce 2016 v rámci oslav 25. výročí svého založení, od té doby se akce stala stejnou tradicí jako například jarní Běh s rektorem. Vloni se Pivo s rektorem uskutečnilo v kampusu jako součást oslav 30. výročí ZČU.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

23. 09. 2022