Přihlášky do soutěže o Národní cenu za studentský design 2023 jsou otevřeny

Soutěž Studující

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara je i letos partnerem mezinárodní soutěže, jejíž 33. ročník pořádá Design Cabinet CZ. Vizuál aktuálního ročníku vytvořil tandem vedoucího ateliéru Grafický design a vizuální komunikace Františka Stekera a studentky Valerie Štecové.

Národní ceny za studentský design se mohou zúčastnit studenti a studentky univerzit, vysokých škol, vyšších a středních odborných škol, kteří ukončili studium nejpozději v letním semestru 2023, za své školy nebo za sebe. Přijímány jsou jak práce českých, tak zahraničních studentů. Do letošního ročníku se mohou přihlásit jakékoliv studentské práce z oblasti 3D designu a užitého umění (například produktový a industriální design, nábytek pro interiéry a exteriéry, svítidla, sklo, porcelán, keramika, stolovací prvky, varné nádobí apod., strojní zařízení, přístroje, nářadí, zdravotnická technika, transportní design, zemědělská technika, textilní a oděvní design, obuv, doplňky, šperk, sportovní potřeby, hračky, didaktické potřeby, hobby, obaly s důrazem na konstrukci, řešení soukromých i veřejných interiérů). Přihlášené práce musí být vytvořeny po 1. lednu 2019 a nesměly se zúčastnit některého z předchozích ročníků soutěže. 

    Soutěž je anonymní. Práce hodnotí tři na sobě nezávislé poroty. Vítězné a vybrané nominované práce budou vystaveny v Praze v Galerii České spořitelny a v zahraničí. K soutěži se vydává česko-anglický katalog, v němž budou zveřejněny všechny přihlášené práce. Soutěží se o tituly Národní cena za studentský design *GRAND, Excelentní studentský design a Dobrý studentský design. Zvláštní ceny udělují rektoři a děkani univerzit a vysokých škol, ředitelé muzeí a významných institucí. Soutěží se o finanční odměny ve výši více než 100 000 Kč, stáže v ČR i v zahraničí, zastoupení ve sbírkách muzeí, vstupy do knihovny materiálů Matério, odbornou literaturu, předplatné odborných časopisů a o věcné ceny firem.

    Termín pro vyplnění přihlašovacího formuláře je 30. června 2023. Podrobné informace naleznou studující na webu soutěže. Doporučujeme studujícím, aby si před samotným vyplněním přihlášky zjistili u vedoucí/vedoucího svého ateliéru, zda jim bude škola hradit registrační poplatek. 

    Galerie


    Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

    Lenka THOMAYER OPATRNÁ

    16. 05. 2023