FZS přivítala kolegyni z partnerské španělské Universidad de Castilla – La Mancha

International Přednáška Studující

Dr. Bravo Esteban-Herreros připravila pro studující Fakulty zdravotnických studií ZČU přednášky Exercise physiology a Scientific methodology.

Ve dnech 15. a 16. května hostila Fakulta zdravotnických studií (FZS) v rámci učitelské mobility španělskou kolegyni Elisabeth Bravo Esteban-Herreros, akademickou pracovnici vyučující studijní obor fyzioterapie na Facultad de Fisioterapia y Enfermería tamější univerzity Universidad de Castilla – La Mancha.

Cílem návštěvy byla diskuze ohledně spolupráce fakult a také přednášky. Dr. Esteban-Herreros připravila příspěvky na téma Exercise physiology a Scientific methodology. Přednášku Exercise physiology zaměřila na měnící se strukturu a funkci lidského těla v případě vystavení akutním a chronickým sériím námahy a také na vysvětlení modelu dle Skinnera – jak tělo reaguje na různou intenzitu cvičení. Přednáška Scientific methodology souvisela s psaním vědeckých článků a dále s praktickými aktivitami, kdy studenti hodnotí odborný vědecký článek a mají v něm identifikovat drobné chyby.

Elisabeth Bravo Esteban-Herreros si rovněž prohlédla univerzitní kampus a historické centrum Plzně. Ke srovnání českého a španělského systému v oboru fyzioterapie jistě přispěla prohlídka Oddělení léčebné rehabilitace ve FN Plzeň, při níž ji vrchní fyzioterapeutka seznámila s jeho chodem a prostorami.

FZS si cení spolupráce s partnerskou univerzitou v Castilla de la Manche, která bude jistě pokračovat i v budoucnu.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

22. 05. 2023