Univerzitní upír se vrací. Darovat krev se ZČU může kdokoliv

Po přestávce, kterou si vyžádala covidová pandemie, se 24. října na Západočeskou univerzitu v Plzni vrátí Univerzitní upír. Dobročinná akce, vyzývající nejen akademickou obec k darování krve Fakultní nemocnici Plzeň, nepočítá ročníky, nýbrž takzvané semestrníky, a uskuteční se už popětadvacáté.

„Přijďte darovat krev i se svými blízkými a můžete získat nejen dobrý pocit, ale také skvělý dárek! Každá kapka se počítá,“ obracejí se na studentky, studenty, zaměstnankyně i zaměstnance napříč celou Západočeskou univerzitou organizátoři z její Fakulty pedagogické a z Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Plzeň. Právě na Transfuzním oddělení na Borech se akce od 24. do 26. října uskuteční.

Přidat se ovšem může kdokoliv z řad veřejnosti, koho Univerzitní upír osloví.

Jak se zapojit? „Stačí se objednat online, ve formuláři uvést potřebné osobní údaje a do poznámky pro lékaře napsat Univerzitní upír. Další informace najdou zájemci a zájemkyně na sociálních sítích Univerzitního upíra, pokud budou sledovat naši facebookovou událost, budou se dozvídat o dalších novinkách a zajímavostech letošního 25. semestrníku,“ říká za organizátory Michal Švec.

Transfuzní oddělení má odběrovou dobu v úterý a ve čtvrtek od 6:30 do 12 hodin, ve středu také odpoledne od 13 do 17 hodin. Na jeho webu najdou dárci ty nejdůležitější i další užitečné informace o odběrech krve.

„Přidejte se k této skvělé akci, darujte krev, a podpořte tak neocenitelnou činnost Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Plzeň. Každý, kdo se zúčastní, významně pomůže v boji s nedostatkem krve. Univerzitní upír je zpět a čeká právě na vás!“ dodává Michal Švec.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

20. 10. 2023