Vyjeďte v létě na dobrovolnickou stáž!

Pokud stále nemáte plány na léto a chcete zažít něco nezapomenutelného, můžete využít možnosti vyjet do zahraničí na dobrovolnickou stáž Global Volunteer.

Zájemci o stáž si mohou podle aktuální nabídky zvolit zemi, ve které by rádi pobývali. Nabídka práce je velmi různorodá od výuky angličtiny, prezentace naší kultury až po pomoc se zlepšováním dovedností místních dětí. Pomáhat můžete například v Polsku, na Ukrajině, v Brazílii, v Indonésii či Kolumbii.

Stáže Global Volunteer spolupracují s programem Cílů udržitelného rozvoje od OSN (SDGs = Sustainable Development Goals) a trvají v rozmezí šesti až dvanácti týdnů. Znalost angličtiny musí mít zájemci na úrovni B1 a na místě odpracovat alespoň 25 hodin týdně. Poplatek za zprostředkování stáže je 4 990 korun (kulturní příprava pro život v zahraničí, vzdělání pro vedení lidí, komunikaci a prezentování, seminář se zaměřením na osobní rozvoj).

Přečtěte si zkušenosti studentů, kteří se stáže v předešlých letech zúčastnili: “V Turecku jsem byl zvyklý na mraky lidí a na Istanbul - město, kde to neustále žije. Oproti tomu je v Česku mrtvo. U nás neuslyšíte šílené troubení aut ve znamení komunikace, ani taxikáře, kteří si nadávají. Také jsem zjistil, že v Turecku tři pruhy na silnici rozhodně neznamenají, že se tam vejdou jen tři auta,” vypráví Michal.  Ondřej komentuje svůj pobyt na Taiwanu: “Stáž na Taiwanu byla jednoznačně nejlepší částí mého dosavadního života. Díky ní jsem zažil spoustu dobrodružství, které bych tady nikdy nezažil. Navíc jsem si dokázal, že dokážu bez problému žít v odlišném prostředí daleko od domova.”

Všechny potřebné informace naleznete na stránkách NaStáž.

Galerie


Studentské organizace

Josef Schneider

26. 04. 2017