V Plzni se začala hrát Vysokoškolská volejbalová liga

Soutěž Spolupráce Sport

V pátek 1. listopadu se ve sportovní hale Západočeské univerzity (ZČU) v kampusu na Borských polích uskutečnil první turnaj Vysokoškolské volejbalové ligy v Plzni.

Plzeň je v pořádání ligy nováčkem. Volejbalové turnaje vysokoškoláků se hrají od loňska v Českých Budějovicích a od letošního roku probíhá liga kormě Plzně také v Ostravě. Celkem se ligy účastní na dvě stě studentů. Jak už jsme informovali na našem portálu na jaře, v každém městě odehrají vysokoškoláci během akademického roku čtyři volejbalové turnaje. Finále se pak uskuteční v Jindřichově Hradci.

Prvního plzeňského turnaje se zúčastnilo šest týmů složených ze studentů ZČU, několika studentů Univerzity Karlovy, ČVUT, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a Univerzity Palackého v Olomouci. Hrálo se systémem „každý s každým“. 

„Do budoucna bychom chtěli ligu rozšířit do dalších měst. Od studentů máme pozitivní reakce, je vidět, že je to baví,“ říká organizátor Vysokoškolské volejbalové ligy Jiří Popelka v reportáži z premiérového plzeňského utkání.

Více o Vysokoškolské volejbalové lize najdete na webových stránkách.

Fakulta strojní

Šárka Stará

14. 11. 2019