Vysokoškolská volejbalová liga se bude nově hrát také v Plzni

Soutěž Sport Studium

Studenti Západočeské univerzity už mohou sestavovat týmy a přihlašovat je na turnaje, které se nově kromě Českých Budějovic budou hrát také v Plzni a Ostravě.

V Plzni se v nadcházejícím akademickém roce odehrají čtyři volejbalové turnaje pro vysokoškoláky. Do západočeské metropole totiž míří Vysokoškolská volejbalová liga, na jejíž organizaci se bude podílet Západočeská univerzita v Plzni a Plzeňský krajský volejbalový svaz. Turnaje se dosud hrály pouze v Českých Budějovicích, kromě Plzně se teď rozšíří i do Ostravy.

Vysokoškolská volejbalová liga se hraje formou čtyř turnajů. Týmy studentů univerzit a vysokých i vyšších škol jsou smíšené (studenti a studentky hraji dohromady), přičemž na hřišti musí být vždy minimálně dvě studentky.

Týmy ze ZČU se mohou přihlašovat už nyní pomocí webu Vysokoškolské volejbalové ligy.

"Nabídka pohybových aktivit na ZČU je velmi pestrá. Hledáme cesty, jak přivést studenty na sportoviště v ještě hojnějším počtu, a jednou z možností je organizace dlouhodobých soutěží. Univerzitní florbalová liga, futsalová liga, ultimate frisbee liga jsou projekty, které se již v prostředí ZČU osvědčily. I proto vítáme iniciativu Jiřího Popelky z Vysokoškolské volejbalové ligy a těšíme se, že liga přitáhne pod vysokou síť další studenty, kteří si chtějí užívat radost z pohybu a dobrou partu," říká vedoucí katedry tělesné výchovy a sportu Fakulty strojní ZČU Pavel Červenka.

"Volejbal je historicky letitým tradičním univerzitním sportem, rozšiřující se projekt Vysokoškolské volejbalové ligy vtahuje do této krásné hry nenápadně další sportující, a tím mimo jiné naplňuje stále platné, byť staré moudro Ve zdravém těle zdravý duch," dodává předseda Plzeňského krajského volejbalového svazu Pavel Zeman.

Jiří Popelka za organizátory Vysokoškolské volejbalové ligy uzavírá:  "Velice si vážím otevřenosti a ochoty Západočeské univerzity zapojit se do projektu Vysokoškolské volejbalové ligy, která by měla pomoci rozvoji volejbalu na univerzitě i v Plzeňském kraji. Také děkuji Pavlovi Zemanovi a celému Plzeňskému krajskému volejbalovému svazu za podporu projektu. Pevně věřím, že studenti v ní naleznou zalíbení, stejně jako se tak děje při turnajích v Českých Budějovicích."

Turnaje Vysokoškolské volejbalové ligy v Plzni se odehrají v hale ZČU Plzeň (Univerzitní 14) vždy v pátek v termínech: 1. listopadu, 13. prosince, 28. února a 17. dubna.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

10. 05. 2019