Na univerziádu v Čcheng-tu míří šest medailových nadějí ze ZČU

Sport Studující Úspěchy

Hlavní město čínské provincie S’-čchuan bude hostit Letní světové univerzitní hry od 28. července do 8. srpna. Držte palce studentkám a studentům Západočeské univerzity v Plzni.

V čínském městě Čcheng-tu vypuknou za dva týdny, v pátek 28. července, dlouho očekávané a kvůli covidové pandemii dvakrát odložené Letní světové univerzitní hry. Česká asociace univerzitního sportu představila složení naší akademické reprezentace, přičemž na seznamu nechybí ani jména studentů a studentek Západočeské univerzity v Plzni.

Poměřit síly s konkurencí z celého světa tak na univerziádu vyrazí atletka Tereza Hrochová, studentka Fakulty právnické, již uvidíme na startu půlmaratonu, dále lukostřelkyně Martina Zikmundová, studentka Fakulty ekonomické, a s nimi střelecké kvarteto Veronika Blažíčková z Fakulty zdravotnických studií (sportovní malorážka, vzduchová puška, mix), Jiří Přívratský z Fakulty právnické (libovolná malorážka, vzduchová puška, mix), Matěj Rampula z Fakulty aplikovaných věd (vzduchová pistole, rychlopalná pistole) a Pavel Schejbal z Fakulty elektrotechnické (vzduchová pistole, mix).

Areál Chengdu Shooting Sport School bude střeleckými disciplínami žít od 29. července do 2. srpna, atletickým disciplínám bude od 1. do 6. srpna patřit stadion sportovního centra Shuangliu.

Tereza Hrochová má s půlmaratonem zkušenosti z univerziády v Neapoli, která se konala v roce 2019, střelci Jiří Přívratský a Matěj Rampula zase před dvěma týdny sbírali medaile na Evropských hrách v Krakově.

Seznam všech českých reprezentantů a reprezentantek najdete na webu caus.cz, na nominace už v době zveřejnění tohoto článku čekají jen mužský a ženský volejbalový tým. Letní světové univerzitní hry v Čcheng-tu se budou konat od 28. července do 8. srpna. Ve 13 sportech se představí 102 českých sportujících studentů a studentek.

Video


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

13. 07. 2023