ZČU na Evropských hrách? Karolína Křenková má zlato, Jiří Přívratský a Matěj Rampula stříbro a bronz

Sport Studující Úspěchy

Studující Západočeské univerzity v Plzni přispěli do medailové sbírky české výpravy v Krakově šesti cennými kovy. Gratulujeme!

Slavnostním zakončením vyvrcholil v neděli v Krakově 3. ročník Evropských her, sportovního svátku, který českému týmu vynesl rekordní počet cenných kovů. Sportovci a sportovkyně vybojovali celkem 28 medailí, a to rovněž zásluhou studentů a studentek Západočeské univerzity v Plzni, kteří jich získali šest.

Největšího úspěchu dosáhla moderní pětibojařka Karolína Křenková, studentka Fakulty pedagogické. Zlatou medaili vybojovala spolu s Martinem Vlachem v soutěži smíšených štafet. V individuálním závodu sice vypadli v semifinále, ale v družstvu si chuť rozhodně spravili.

Dvě stříbrné medaile a jednu bronzovou přiváží z Polska střelec Jiří Přívratský, student Fakulty právnické. Druhé místo si nejprve sólo vystřílel v disciplíně 50 m libovolná malorážka a poté znovu jako člen týmu s Petrem Nymburským a Františkem Smetanou. Třetí místo mu přinesla disciplína 10 m vzduchová puška.

Úspěšný byl i další střelec ze ZČU, student Fakulty aplikovaných věd Matěj Rampula. Jednu stříbrnou medaili získal v disciplíně 25 m rychlopalná pistole v tandemu s Alžbětou Dědovou, druhou v téže disciplíně v týmu s Martinem Podhráským a Martinem Strnadem.

Z dalších studujících ZČU se v Krakově představila například lukostřelkyně Marie Horáčková z Fakulty pedagogické. Několikanásobné mistryni republiky tentokrát sice štěstí nepřálo, i přesto se na turnaji ve střelbě z reflexního luku umístila pátá.

Kompletní výsledky Evropských her najdete na webu olympijskytym.cz.

 

Studentky a studenti ZČU na Evropských hrách 2023:

  • Tereza Hrochová (FPR) - atletika - běh na 5000m
  • Linda Suchá (FPE) - atletika - trojskok
  • Barbora Tichá (FPE) - atletika - hod diskem
  • Marie Horáčková (FPE) - lukostřelba
  • Jiří Přívratský (FPR) - sportovní střelba
  • Matěj Rampula (FAV) - sportovní střelba
  • Veronika Blažíčková (FZS) - sportovní střelba
  • Ondřej Král (FEL) - badminton
  • Karolína Křenková (FPE) - moderní pětiboj
  • Jan Louda (FAV) – badminton

 

Všem sportovkyním a sportovcům gratulujeme k jejich výkonům a děkujeme za reprezentaci České republiky i Západočeské univerzity v Plzni!

Galerie


Moderní pětibojaři Karolína Křenková (FPE) a Martin Vlach.

Střelec Jiří Přívratský (FPR).

Střelecký tandem Matěj Rampula (FAV) a Alžběta Dědová. Snímky: Český olympijský výbor

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

03. 07. 2023