Na univerzitě se vyhlašovaly výsledky technické olympiády

Vítěze 4. ročníku soutěže Technická olympiáda Plzeňského kraje ocenil ve čtvrtek 9. února rektor Miroslav Holeček a náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová. Letos se v dovednostech v technických oborech utkalo 10 středních škol s počtem 77 žáků, prezentováno bylo 31 soutěžních prací.

Technická olympiáda Plzeňského kraje je kolektivní soutěž, kde soutěžní tým musí tvořit nejméně dva žáci z jedné střední školy v řešení tematických okruhů technických problémů. Soutěžní tým je veden pedagogem z dané školy, Západočeská univerzita v Plzni poskytuje možnost konzultací s určenými odborníky k jednotlivým tématům, rovněž poskytuje možnost využití laboratorních prostor k potřebným měřením v rámci experimentů a předkládá témata ke zpracování. Práci musí vytvořit skupina žáků z jedné školy, pomoc z jiných subjektů je zakázána. Konzultace jsou povoleny z pedagogického sboru dané školy a ze ZČU. Své výsledky soutěžní týmy prezentují před odbornou porotou.
Západočeská univerzita v Plzni přislíbila účastníkům soutěže jednorázové stipendium ve výši 10 tisíc korun tomu, kdo nastoupí studium na ZČU, a úspěšně splní podmínky prvního semestru.

Galerie


Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

10. 02. 2017