Zasedání řídícího výboru Aliance EUPeace v Mostaru určilo směr budoucí spolupráce

EUPeace International Univerzita

Zástupci členských institucí naplánovali hlavní směry rozvoje Evropské univerzity pro mír, spravedlnost a inkluzivní společnost. Setkání se zaměřilo na financování, přezkum činností a tvorbu strategie dlouhodobé spolupráce.

Univerzita v Mostaru (Bosna a Hercegovina) hostila ve dnech 17. a 18. června 2024 zasedání řídícího výboru Aliance EUPeace, tzv. Steering Committee a výboru Equality, Diversity, Inclusion Board. Těchto dvou zasedání se zúčastnili zástupci členských institucí Aliance EUPeace, kteří na nich naplánovali hlavní směry dalšího rozvoje Evropské univerzity pro mír, spravedlnost a inkluzivní společnost a vypracovali strategii dlouhodobé spolupráce.

Během dvoudenní akce členové řídícího výboru diskutovali o klíčových prvcích Aliance EUPeace. Zvláštní pozornost byla věnována financování, přezkumu předchozích činností v rámci pracovních balíčků, zřízení Research Hubs a zvážení řady logistických a organizačních otázek.

Dále se řídící výbor zaměřil na minulé a budoucí aktivity a přehled situace na jednotlivých univerzitách. Diskuse se týkaly také potřebných dokumentů, tvorby struktury a sladění jednotlivých strategií.

Setkáním v Mostaru EUPeace pokračuje ve své činnosti na podporu míru, spravedlnosti a inkluzivity prostřednictvím spolupráce evropských univerzit. Tato iniciativa utváří budoucnost evropského vysokoškolského vzdělávání a vytváří platformu pro inovace, výměnu znalostí a pokrok. Společným úsilím se aliance EUPeace snaží budovat lepší a spravedlivější společnost a připravit tak půdu pro budoucí generace.

Úvodní příspěvek Univerzity v Mostaru: https://www.sum.ba/en/objave/novosti/sum-gathered-representatives-of-the-eupeace-alliance

Celouniverzitní

Petr Novák

08. 07. 2024