Fakulta ekonomická už potřetí zlatá v soutěži Invest Day

Soutěž Studující Úspěchy

Finále soutěže podnikatelských nápadů v Českých Budějovicích přineslo zlatý hattrick pro Fakultu ekonomickou ZČU.

I v letošním roce se konala meziuniverzitní soutěž podnikatelských nápadů Invest Day. Jejím posláním je podpořit jiskru podnikatelských a inovativních nápadů u mladých studentů a absolventů z pořádajících škol, tedy Západočeské univerzity v Plzni, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické v Jindřichově Hradci.

Letošní ročník začal pro přihlášené týmy ze Západočeské univerzity interním kolem. V něm proti sobě stanulo celkem 9 týmů napříč třemi fakultami. Jeden tým se přihlásil za Fakultu právnickou, dva týmy z Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a celkem pět týmů z Fakulty ekonomické. Samotným prezentacím předcházela řada přednášek a workshopů vedená odborníky z praxe. Odborná porota vybrala tři projekty, které se 27. května zúčastnily finálového kola na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích.

Západočeskou univerzitu reprezentovaly dva nápady z Fakulty ekonomické. Filip Kouba představil projekt Destinisco na vývoj únikových her, ve kterých je pro moduly a hádanky využívána umělá inteligence. Nápad Matyáše Koppa zase přinesl řešení, jak pomocí speciálních záplat prodloužit životnost skateboardových bot, které se během tréninků skoků a triků velmi rychle ničí. Třetí projekt pak reprezentoval Fakultu designu a umění Ladislava Sutnara a představoval výrobu sojových svíček propojených s mytologickými příběhy.

Vyhlašování výsledků přineslo radost právě Filipu Koubovi – jeho úniková hra s prvky AI byla porotou zvolena vítězným projektem. Už potřetí v řadě se tak na prvním místě umístil projekt z Fakulty ekonomické. V rámci výhry navíc Filipovi připadlo také 20 000 Kč na podporu rozjezdu jeho nápadu. I díky nim se můžeme již brzy těšit na otevření únikové místnosti v Plzni. Ostatní soutěžní projekty ze ZČU se umístily na děleném 6.–11. místě.

Invest Day je každý rok skvělou příležitostí, jak si mohou studenti a absolventi vysokých škol vyzkoušet rozpracovat svůj nápad, který zatím ležel jen v jejich hlavě. Chcete jí také využít? Sledujte sociální sítě Centra podnikání a udržitelnosti, kde se včas dozvíte o otevření přihlášek na ročník 2025. 

 

Galerie


Prezentace vítěze Filipa Kouby

Účastníci soutěže za ZČU

Účastníci soutěže Invest Day

Fakulta ekonomická

Andrea Nádvorníková

12. 06. 2024