Studenti Fakulty strojní uspěli v celostátní soutěži kvalifikačních prací

Soutěž Studující Úspěchy

Ve 21. ročníku soutěže Česká dopravní stavba, technologie, inovace se z ocenění svých prací ve studentské kategorii radovali Martin Stejskal a Lukáš Klimeček z katedry konstruování strojů Fakulty strojní ZČU.

Soutěž o nejlepší ročníkovou, bakalářskou nebo diplomovou práci z oblasti dopravy a dopravního stavitelství vyhlašuje každoročně společnost Top Expo s cílem podpořit studium technických oborů na vysokých školách, připravit mladou generaci na Průmysl 4.0 a v neposlední řadě umožnit studujícím kontakt s praxí a budoucími zaměstnavateli. 25. června proběhlo na galavečeru ve Fantově sále v Praze vyhlášení výsledků za rok 2023. 

Jako každoročně udělovali nejlepším pracím svá ocenění rektoři a děkani zúčastněných univerzit. Kromě Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) byly mezi nimi také České vysoké učení technické v Praze, Vysoké učení technické v Brně, Technická univerzita v Liberci, Univerzita Pardubice a Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava.

Odborná porota, v níž tentokrát zasedl i Jan Hlaváč z katedry konstruování strojů Fakulty strojní ZČU (FST), udělila Cenu rektora ZČU Martinu Stejskalovi, který do soutěže přihlásili svoji diplomovou práci s názvem Optimalizace návrhu interiérových madel s využitím nových materiálů a technologií. Ocenění předával prorektor ZČU pro tvůrčí činnost a doktorské studium Jiří Hammerbauer, za nepřítomného Martina Stejskala jej převzal student FST Adam Babka.

Cenu děkana Fakulty strojní ZČU obdržel Lukáš Klimeček za diplomovou práci Dynamické chování motorového komponentu. Ani on se galavečera nemohl zúčastnit, a tak cenu převzal jeho kolega Matouš Tomšovský z rukou proděkana FST pro vzdělávací činnost Václava Vaňka.

Blahopřejeme oběma oceněným studentům, kteří tak navázali na úspěchy svých kolegů z minulých let, například Martina Zemana v roce 2020 nebo Jana Tuky v roce 2019.


Galerie


Adam Babka převzal cenu za Martina Stejskala od prorektora Jiřího Hammerbauera.

Proděkan FST Václav Vaněk s Matoušem Tomšovským, který převzal cenu za Lukáše Klimečka.

Fakulta strojní

Kamila Kolářová

16. 07. 2024