Fakulta pedagogická rozšíří nabídku vysokoškolského vzdělávání v Karlových Varech

Spolupráce Studium Veřejnost

Nový bakalářský program Kinantropologie – Wellness specialista nabízí jedinečnou příležitost ke studiu pohybu a zdraví přímo v srdci Karlových Varů. Přihlášky jsou otevřené do 15. srpna 2024.

Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni přichází s inovativním profesním bakalářským studijním programem Kinantropologie – Wellness specialista. Tento program, připravený ve spolupráci s Magistrátem města Karlovy Vary a Krajským úřadem Karlovarského kraje, reaguje na rostoucí poptávku po odbornících v oblasti wellbeingu a tradiční lázeňské péče.

Program bude realizován Centrem tělesné výchovy a sportu Fakulty pedagogické ZČU přímo v Karlových Varech. Jak název napovídá, zaměřuje se na pohyb člověka a optimální využití pohybových aktivit pro lidské zdraví. Absolventi tohoto programu budou nejen obohacovat nabídku služeb komplexní lázeňské péče, ale také poskytovat obyvatelům a návštěvníkům regionu služby v oblasti zdravotně a kondičně orientovaných pohybových programů. Program klade důraz na systematickou odbornou práci a zahrnuje řadu praktických seminářů. Studenti stráví každý semestr více než 100 hodin na praxích u partnerů programu. Absolventi budou schopni každému z nás doporučit, jak se rozvíjet k dosažení harmonie v souvislosti se zdravým životním stylem,“ uvádí Pavel Mentlík, děkan Fakulty pedagogické.

„Studující se budou připravovat v základních biomedicínských disciplínách, jako jsou anatomie a fyziologie a získají znalosti z věd o pohybu člověka,“ doplňuje Petr Valach, vedoucí Centra tělesné výchovy a sportu. "Čeká je řada činností praktického charakteru. Od kondiční přípravy a fitness přes moderní pohybové formy, aplikované plavání, indoor a outdoor pohybové aktivity až k nutričnímu poradenství, masírování či základům fyzioterapie," dodává Petr Valach. 

Přihlášky je možné podávat elektronicky do 15. srpna 2024. Bližší informace k programu jsou k dispozici na webových stránkách Fakulty pedagogické ZČU.

Fakulta pedagogická

Bc. Michal Švec

12. 07. 2024