Vyzkoušejte si přijímačky na Sutnarku nanečisto

Studium Studující Veřejnost

Máte zájem o studium na Sutnarce? DEMO přijímačky představují vynikající šanci otestovat své schopnosti, seznámit se s procesem přijímacího řízení a poznat pedagogy i prostředí fakulty. Uzávěrka přihlášek je 18. října.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara letos opět nabízí uchazečům a uchazečkám o studium unikátní příležitost, jak se připravit na přijímací zkoušky – tzv. DEMO přijímačky. Tento program simuluje skutečné přijímací řízení a je součástí cyklu nazvaného Cesta na Sutnarku, který usnadňuje uchazečům vstup na fakultu. Součástí tohoto cyklu je například letní ArtCamp, Den otevřených dveří nebo výtvarná soutěž pro studenty středních škol a jejich pedagogy Teendesign.

Co DEMO přijímačky nabízejí? Zájemci si mohou vyzkoušet přípravu portfolia, seznámit se s typy úkolů, které na ně čekají u talentových zkoušek a poznat prostředí fakulty včetně ateliérů a vyučujících. „Mám radost, že se letošních DEMO přijímaček účastní všech jednadvacet ateliérů Sutnarky," říká Marta Kollerová, proděkanka pro studijní a pedagogické záležitosti. „Díky tomu si mohou uchazeči o studium vyzkoušet přesně ten obor, který chtějí v budoucnu studovat."

Program DEMO přijímaček zahrnuje dvě online setkání s vyučujícími, kde uchazeči získají cennou zpětnou vazbu ke svému portfoliu a vypracovaným úkolům. Je důležité zdůraznit, že DEMO přijímačky neovlivňují ani nenahrazují oficiální přijímací proces, poskytují však neocenitelnou zkušenost a přípravu pro skutečné přijímací řízení.

Zájemci najdou kompletní návod k účasti na webových stránkách fakulty. Na DEMO přijímačky navazuje Den otevřených dveří, který se koná v pátek 8. listopadu 2024. Zde mohou uchazeči využít osobní konzultace s vyučujícími a ujasnit si, zda je vybraná specializace pro ně ta pravá. 

DEMO přijímačky představují skvělou příležitost pro všechny, kteří uvažují o studiu na Sutnarce. Nabízejí realistický pohled na studium a pomohou uchazečům lépe se připravit na skutečné přijímací řízení.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Monika Bechná

25. 09. 2024