Katedra politologie a mezinárodních vztahů na konferenci v Olomouci

Konference Spolupráce Zaměstnanci

Vedoucí katedry politologie a mezinárodních vztahů Petr Jurek společně s Pavlem Hulcem se 15. března zúčastnili konference Academic Institutions in a Changing World v Olomouci, kde prezentovali výstupy z projektu Management of Science and Sociology – Norwegian-Czech Cooperation.

Hlavním cílem projektu bylo sdílení zkušeností a dobré praxe norské a české strany v oblastech managementu vědy a sociologie během vzájemných zahraničních cest, publikační aktivity a realizace mezinárodní konference konané právě na půdě Univerzity Palackého v Olomouci. Příspěvek Petra Jurka a Pavla Hulce se týkal státní regulace vysokého školství a způsobům jakým státní instituce ovlivňují fungování vysokých škol ve výuce a výzkumu.

Projekt byl financovaný ve 4. otevřené výzvě z Fondů pro bilaterální vztahy v rámci Fondů EHP a Norska 2014-2021, kterou získala katedra sociologie, andragogiky a kulturní antropologie Filozofické fakulty Univerzity Palackého ve spoluřešitelství s katedrou sociologie Filozofické fakulty Západočeské univerzity v Plzni.

Fakulta filozofická

Natálie Tengler

09. 04. 2024