Podpořte v knihovně veřejnou sbírku Český den proti rakovině

Studující Univerzita Veřejnost

V květnu budete mít možnost v Univerzitní knihovně zakoupit žluté kvítky měsíčku lékařského, a podpořit tak veřejnou sbírku Český den proti rakovině.

Letošní tradiční květnová sbírka chce upozornit na prevenci rakoviny prsu a na screeningové programy, které naše zdravotnictví nabízí. Předsedkyně Ligy proti rakovině Michaela Fridrichová objasňuje: „Diagnózu zhoubný nádor prsu ročně v České republice vyslechne více než 7000 žen. Přestože úmrtnost díky stále lepším novým diagnostickým i léčebným postupům klesá, jsou nádory prsu u žen druhou nejčastější příčinou smrti mezi onkologickými onemocněními. Vedle screeningu rakoviny prsu chceme upozornit na nabídku dalších programů, které mnoho lidí stále ještě nevyužívá.“  

Kdokoliv ve dnech sbírky přispěje, dostane ke kytičce s růžovou stužkou také informační letáček o prevenci.

Liga proti rakovině ze sbírky financuje projekty, které cílí na prevenci nádorových onemocnění, zlepšení kvality života onkologických pacientů, na podporu onkologického výzkumu a přístrojového vybavení onkologických pracovišť.

Kytičky máte možnost zakoupit od středy 15. do pátku 17. května v libovolné pobočce Univerzitní knihovny, včetně té chebské. Tradičně je budou nabízet i tisícovky dobrovolníků ve žlutých tričkách po celé republice.

Aktivity Ligy proti rakovině lze podpořit i na dálku prostřednictvím dárcovských SMS ve tvaru DMS KVET 30, DMS KVET 60, DMS KVET 90 nebo DMS KVET 190 na číslo 87 777. Cena DMS je 30, 60, 90 či 190 Kč, z toho Liga proti rakovině Praha obdrží 29, 59, 89 nebo 189 Kč.

Předem děkujeme všem, kteří pomohou!

Galerie


Univerzitní knihovna

Jakub Pokorný

06. 05. 2024