Studentka FZS ovládla klasický silový trojboj na Akademickém mistrovství ČR

Sport Studující Úspěchy

Michaela Kanátová, studentka 3. ročníku oboru Radiologické asistence na FZS, se umístila na skvělém 1. místě v silovém trojboji a na 3. místě v absolutním pořadí žen na AM ČR v Liberci. Moc gratulujeme!

Studentka 3. ročníku studijního oboru Radiologická asistence Michaela Kanátová opět zazářila na stupni vítězů a obsadila vynikající 1. místo v klasickém silovém trojboji a 3. místo v absolutním pořadí žen na Akademickém mistrovství ČR, které proběhlo 1. června v Liberci.

160 kg dřep, 80 kg benchpress a 170 kg mrtvý tah (410 kg v součtu) – to jsou vynikající výsledky Michaely, se kterými vybojovala 1. místo. V Liberci závodila v kategorii žen do 76 kg. „Bylo to poslední AM ČR za FZS a zároveň za ZČU, tak snad jsem naší fakultě a potažmo univerzitě udělala dobré jméno,“ hodnotí své úspěchy na mistrovství Michaela.

Akademická mistrovství České republiky, která organizuje Česká asociace univerzitního sportu, jsou sportovní studentské soutěže, kterých se účastní studující vysokých škol ve více než 50 sportovních disciplínách každý rok.

Michaela začala závodit od svých 14 let, účastnila se oblastních soutěží, Mistrovství ČR, Mistrovství Evropy a Mistrovství světa. V roce 2023 Michaela vyhrála AM ČR v klasickém silovém trojboji, kterým se nominovala na Evropskou univerziádu, která se konala začátkem března 2024 a kde se studentka umístila na 6. místě s výkonem 397,5 kg.

Děkujeme Michaele za skvělou reprezentaci Fakulty zdravotnických studií ZČU a gratulujeme k vynikajícímu umístění!

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

25. 06. 2024