Kap{F}ELa zahájila konferenci ESCO 2024

Konference Věda

Mezinárodní konference ESCO 2024 (European Seminar on Computing), která se letos konala v moderním technologickém centru TechTower v Plzni, byla slavnostně zahájena vystoupením robotické kapely.

Robotická kapela s názvem KAP{F}ELA je projektem studentů Fakulty elektrotechnické, Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a Fakulty právnické. V současné době je uskupení složeno z basové kytary, elektrické kytary a bicí soupravy, díky čemuž je možné zahrát širší spektrum skladeb a repertoár se stále rozšiřuje. 

Netradiční ansámbl předvedl při zahájení konference převedl skladby Can’t Stop od Red Hot Chili Peppers a Enter Sandman od legendárního uskupení Metallica, čímž účastníkům poskytl nezapomenutelný zážitek a ukázal propojení moderní technologie s uměním. Následně se kapela přesunula do předsálí, kde si návštěvníci konference mohli užívat další písničky po celou dobu trvání konference od 10. do 14. června.

KAP{F}ELA svým specifickým repertoárem zpestřila program a vykouzlila úsměv na tváři nejen matematikům z celého světa. Účastníci ocenili, že hrací mechanismy nástroje nepoškozují a celá konstrukce je vůči nástrojům šetrná. Tým projektu robotické kapely se těší z mnoha podnětů na další vylepšení a směřování projektu, který se díky podpoře z programu GRAS a katedry elektrotechniky a počítačového modelování může dále rozvíjet. Velké poděkování patří studentům, kteří projektu věnují mnoho volného času, zvláště při testování bicích v pozdních večerních hodinách kvůli hluku.

Více informací nalezante na stránkách kapfela.zcu.cz

Galerie


Fakulta elektrotechnická

Lenka Šroubová

26. 06. 2024