Vstup: volný
Určeno pro: studující, zaměstnané a širokou veřejnost
Přemýšleli jste někdy, co se stane s jídlem, které skončí v koši? Jaký má tento problém dopad na planetu, naši budoucnost a každodenní život? Na přednášce se dozvíte nejen praktické tipy, jak snížit potravinový odpad, ale také nové a inspirativní informace od Veroniky Mejkalové z iniciativy Zachraň jídlo.
Na světě se vyhodí až třetina vyprodukovaného jídla. Produkce potravin a činnosti s tím spojené jsou celosvětově zodpovědné za vznik zhruba 23% emisí skleníkových plynů. Naše rozhodnutí, co si dáme, nebo nedáme k jídlu, tedy mají zásadní vliv na to, jak jako společnost zacházíme s přírodními zdroji.
Zjistěte, jak i vy můžete přispět k udržitelnější budoucnosti a objevte, že i malý krok může vést k velké změně.
Celouniverzitní |
Kateřina Dobrovolná |
12. 03. 2025, 15:00 |