Výstava ilustrací Česká zima připomene slavné sportovce

České sportovní osobnosti a příběhy jejich slavných úspěchů připomene v kavárně DEPO2015 výstava ilustrací studentů ateliéru Mediální a didaktická ilustrace Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Jejich práce vedla přední výtvarnice Renáta Fučíková. 

Z rozsáhlého souboru ilustrací vyjde v polovině února kniha Česká zima, která bude pokřtěna na vernisáži výstavy 8. února od 17 hodin v DEPO2015. Výstava představí historii zimních sportů a osobnosti jako byli a jsou Jiří Raška, Tomáš Verner, Martina Sáblíková nebo Josef Rakoncaj.

"Z původně školního projektu vznikl jedinečný soubor portrétů osobností i jednotlivých zimních sportů v takové kvalitě, že po doplnění o texty o něj projevilo zájem nakladatelství Albatros. Výstavu v DEPO2015 navíc obohatí drobnosti, které se do knihy nedostaly – originální hry, pexesa a kvarteta se zimními sporty, fotostěna se sportovci nebo animované pocty skokům Aleše Valenty nebo Tomáše Vernera,“ doplňuje k výstavě Renáta Fučíková.

Samotná výstava bude v depu vystavena až do 10. března. Práce studentů Sutnarky budou současně k vidění po dobu zimních olympijských her také v Českém centru v jihokorejském Soulu. „Věřím, že i práce našich studentů mohou v zahraničí zprostředkovat, jak vypadá česká zimní krajina a z jakého podhoubí vycházejí naše sportovní úspěchy,“ míní Renáta Fučíková.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

04. 02. 2018