Studenti Sutnarky představí veřejnosti své projekty ze zimního semestru

V pondělí 5. února v 16 hodin Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara slavnostně otevře pravidelnou klauzurní výstavu prací svých studentů. V budově fakulty bude do pátku 9. února ke zhlédnutí výběr prací více než šesti set studentů.

Výsledky klauzurních a semestrálních úkolů za zimní semestr představí všechny bakalářské i magisterské obory. Přiblížena bude náplň a úroveň studentů všech ateliérů - Mediální a didaktická ilustrace, Komiks a ilustrace pro děti, Kniha a tvarování papíru, Grafický design, Vizuální komunikace, Ilustrace grafika, Malba, Animovaná a interaktivní tvorba, Multimédia, Nová média, Intermédia, Užitá fotografie, Socha a prostor, Keramika, Fashion design, Průmyslový design, Produktový design, Design nábytku a interiéru a Design kovu a šperku.

Letos bude výstava obohacena o téma „Únor 1948“, které bylo zadané napříč obory. Výběr prací bude součástí komponovaného večera, který pořádá Plzeňská filharmonie, Ústav pro studium totalitních režimů a Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara. Koncert s doprovodným mluveným slovem se v budově fakulty bude konat v úterý 27. února. Vstupenky je již nyní možné zakoupit prostřednictvím portálu Plzeňská vstupenka.

Výstava je vhodná nejen pro milovníky umění, ale i pro zájemce o studium na Sutnarce nebo zaměstnavatele hledající odborné pracovníky ze zmíněných oborů. Expozici je možné navštívit v uvedeném termínu od 8 do 20 hodin.

Fakulta však upozorňuje návštěvníky, že ve dnech 6. a 7. února budou zároveň v prostorách výstavy probíhat klauzurní postupové zkoušky, a proto příchozí prosí, aby brali ohled na studenty a jejich zkušební komise.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

31. 01. 2018