Kulturka zve na snídani při streamované přednášce o fake news

Odborník na falešné zprávy Vojtěch Bruk promluví 27. září živě na padesáti místech. Jedno z nich bude také v Plzni.

Jak se vyznat v dnešním složitém světě manipulací na sociálních sítích a v médiích? Jak vůbec sociální sítě fungují a jaké manipulace tam číhají? Na tyto otázky odpoví ve čtvrtek 27. září v Kulturce v Sedláčkově ulici přednáška Ranní dávka chemtrails a fake news aneb Mediální gramotností a kritickým myšlením proti záplavě (dez)informací!

Přednášku organizuje společnost Red Button v rámci cyklu Brain&Breakfast a bude streamovaná. Přednášející Vojtěch Bruk díky přenosu promluví  z prostor pražského centra Impact Hub k posluchačům na padesáti místech v celé ČR i na Slovensku. „Nezůstaneme jen u popisu současné situace, ale zjistíte něco i o nejnovějším trendu takzvaných DEEPFAKE videí. Podíváme se také za oponu, jak vlastně všechny ty hoaxy, fake news a konspirace reálně působí a jak jsou provázané s novodobou propagandou,“ slibují organizátoři.

Vojtěch Bruk studoval politologii a bezpečnostní a strategická studia na Masarykově univerzitě, kde spoluzakládal projekt Zvol si info, který šíří osvětu v oblasti mediální gramotnosti především na středních školách. Přednášel na školách i pro veřejnost, je také spoluautorem Nejlepší knihy o Fake news, dezinformacích a manipulacích. Posluchači na všech padesáti místech mu budou moci také on-line pokládat dotazy.

Akce začne v 8 hodin, samotný přenos o půl deváté. Tým z Kulturky zajistí posluchačům snídani, přičemž vstup i pohoštění jsou zdarma.

Spolu s Kulturkou akci pořádá Celoživotní a distanční vzdělávání Západočeské univerzity a Centrum podnikání Fakulty ekonomické. Sledujte její facebookovou událost.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

19. 09. 2018