Zvětšená menza otevřela

Zkušební provoz skončil, na studenty i zaměstnance čeká v novém akademickém roce nová část univerzitní jídelny.
Ne 350 míst k sezení, ale o sto více, dále nové jídelní stoly, barevné židle i stěny a především úplně nová zastřešená terasa. Tak teď už oficiálně vypadá menza v borském areálu kampusu Západočeské univerzity, která od středy 19. září funguje naplno. Po měsíčním zkušebním provozu ji oficiálně otevřeli rektor Miroslav Holeček a další členové vedení univerzity a jejích součástí.

Na terase je 65 míst. Proměna menzy vyšla na necelých 11 milionů korun bez DPH a kromě sezení přinesla i nová výdejní i odkládací místa, jež mají zkrátit fronty při čekání na jídlo a urychlit odevzdávání použitého nádobí. Novinky ovšem hlásí také druhá menza ZČU v Kollárově ulici. Tamní kuchyni bude sloužit nový konvektomat a elektrická tlaková pánev celkem za 1,24 milionu bez DPH. I tato jídelna dostala k akademickému roku 2018/2019 nové stoly a židle.

Studentům, kteří se budou do menzy od pondělí chodit stravovat, poradíme, že aktuální jídelníček najdou na tomto odkazu. Kromě nabídky jídel, ceníku nebo seznamu alergenů se mohou pomocí webkamer také podívat, kolik lidí v menze aktuálně je a podle toho se zařídit.

Ve fotogalerii se podívejte, jak rekonstrukce menzy postupovala.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

19. 09. 2018