ZČU opět nechyběla na největším evropském mezinárodním veletrhu vysokého školství

Šest tisíc účastníků z 95 zemí světa, včetně zástupců ZČU, se druhý týden sešlo ve švýcarské Ženevě, kde se konal jubilejní 30. ročník mezinárodní konference a veletrhu European Association for International Education (EAIE).

Letošní čtyřdenní program byl jako vždy velmi nabitý a nabízel velké množství workshopů, seminářů a jiných setkání pod zastřešujícím tématem „facing outward“. Západočeská univerzita vystavovala ve stánku Study in the Czech Republic, který zaštiťuje Dům zahraniční spolupráce v Praze. Prezentovalo se v něm rekordních 20 českých vysokých škol. 

Během konference a veletrhu došlo na mnoho úspěšných setkání se stávajícími i budoucími zahraničními partnery. V jednání jsou nyní nové destinace. V Evropě jsou jimi například španělská Universidad  Loyola Andalucia, francouzská Université de Bordeaux, Université de technologie de Troyes a Université de Pau-Bayonne, švýcarská University of Applied Sciences – SUPSI a Université de Lausanne. Ze zámořských pak brazilská Universidade Federal Fluminense v Rio de Janeiru nebo  jihokorejská technická Seoul National University.

Zajímavé jsou pro naše studenty také možnosti krátkodobého studia na amerických Millikin University v Illinois či University of Central Arkansas.

Oproti minulým letům se výrazně rozšířila nabídka předmětů i celých studijních programů vyučovaných v angličtině i na dříve spíše konzervativních francouzských a španělských univerzitách, což poskytuje našim studentům širší výběr vhodných předmětů.

Pokud se naši studenti rozhodnou pro praktickou stáž, mohou nově využít nabídky Technické vysoké školy v německém Giessenu , která jim zajistí stáž ve svých partnerských firmách. Studenti ekonomických oborů mohou naopak získat praktické zkušenosti na Manhattan Institute of Management v USA.

Více informací ke konferenci a veletrhu naleznete na stránkách EAIE a v kanceláři ZV UI 112.

Galerie


Stánek Study in the Czech Republic

Universidade Federal Fluminense, Brazílie

Campus Tour Université de Lausanne, Švýcarsko

Study in Switzerland

University of Applied Sciences and Arts, Švýcarsko

Oslo Metropolitan University, Norsko

Marquette University, USA

Centria University, Finsko

Université de Bordeaux, Francie

Université de Pau -Bayonne, Francie

International Office

Jana Ovsjanniková, Maryna Charlamova

26. 09. 2018