Vodáci z univerzity si letos užili Vltavu

Katedra tělesné výchovy a sportu už studentům i zaměstnancům nabízí další akce, například listopadový zdravotně rehabilitační kurz v Žinkovech a lyžařský kurz v Rakousku.

Katedra tělesné výchovy a sportu (KTS) Fakulty strojní nabízí i letos studentům a zaměstnancům Západočeské univerzity různé sportovní aktivity. Kurzy se konají nejen v Plzni, výpravy sportovců se vydávají i mimo kraj nebo Českou republiku.

Od 13. do 16. září to byl tradiční kurz vodní turistiky. Vodáci z univerzity se díky němu vypravili na Vltavu.

Jeden z účastníků, Petr Franče z Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a centra NTC, organizátorům akce děkuje. Potýkal se totiž s dlouhou nemocí a díky vodáckému kurzu KTS se po letech vrátil zpět  na řeku. „Pravda, stařík o francouzské holi, vlekoucí za sebou konev připevněnou na kolečkové nákupní tašce, nepůsobil dvakrát důvěryhodně. Ale byl jsem pracovníky katedry Pavlem a Tomášem a také studenty přijat. A pak vše začalo. Na lodi jsem byl snad bez problémů (vodácké mládí se nezapomíná), ale vysoukat se ven z lodi mi již problémy činilo. O berličce, hnáty křivé... Nicméně, berle mi byla ochotně podána, kanoe trpělivě přidržena, po mém vybelhání vytažena na břeh. Následovala pomoc při stavění stanu. Chtěl bych takto poděkovat instruktorům vodáckého kurzu Pavlu Červenkovi a Tomáši Buriánkovi a také všem zúčastněným studentům za krásný zážitek na řece Vltavě,“ popisuje vděčně.

Na listopad KTS připravuje zdravotně rehabilitační kurz v Žinkovech a lyžařský kurz v rakouském Heiligenblutu. Více o nabídce sportovních aktivit čtěte v našem zářijovém článku.

Galerie


Fakulta strojní

Pavel KORELUS

04. 10. 2018