Jakým výzvám budou čelit inženýři? Iniciativa Mobility Engineer 2030 zveřejněna

Letošní kongres mezinárodní federace automobilových společností FISITA se v minulém týdnu konal v indickém Chennai a opět přinesl to nejlepší z oblasti automobilového průmyslu. Luděk Hynčík, ředitel NTC, zahájil jako vice-prezident pro vzdělávání FISITA část Educating the Mobility Engineers of Tomorrow, která se věnovala oblasti vzdělávání inženýrů.

V průběhu světového kongresu mezinárodní federace automobilových společností byla zveřejněna iniciativa „Mobility Engineer 2030“. „Hlavním cílem této iniciativy je připravit budoucí inženýry na výzvy, které bude vyžadovat rychle se vyvíjející odvětví služeb,“ vysvětluje Luděk Hynčík 

Dokument, na kterém se Luděk Hynčík podílel, je možné stáhnout na webové stránce federace FISITA.

Luděk Hynčík se již od roku 2000 aktivně podílí na chodu FISITA organizace, především na jejích vzdělávacích aktivitách. Jeho dlouholetá práce ve Výboru pro vzdělávání byla v roce 2016 oceněna tím, že byl zvolen viceprezidentem pro vzdělávání.

„Jsem opravdu rád, že v roce 2020 bude kongres FISITA hostit Česká republika. Věřím, že tato významná mezinárodní akce bude další příležitostí pro přenos nejnovějších informací z automobilového průmyslu k našim vědcům, studentům a výzkumným týmům prostě všem, kteří se věnují automobilovému průmyslu,“ doplňuje Luděk Hynčík.

Mezinárodní federace automobilových společností FISITA (Fédération Internationale des Sociétés d'Ingénieurs des Techniques de l'Automobile) je neziskovou organizací inženýrských společností a sdružuje více než 200 tisíc odborníků z 38 zemí světa v oblasti automobilového průmyslu. Světový automobilový kongres FISITA je od roku 1947 fórem pro odborníky z oblasti průmyslu, inženýry, akademiky i manažery, kteří si vyměňují nápady a diskutují o trendech, které vedou automobilový průmysl vpřed.

Galerie


Nové technologie - výzkumné centrum

Petr Kavalir

08. 10. 2018