Semináře poradí, jak se dají zapojit moderní technologie do výuky

Seminář Studující Zaměstnanci

iPad nebo mobil jako pomůcky při vzdělávání? Proč ne? Celoživotní a distanční vzdělávání Západočeské univerzity zve na semináře Allana Carringtona a Nicky Hockly.

Třetí listopadový týden bude na Západočeské univerzitě věnován využití technologií ve vzdělávání. Celoživotní a distanční vzdělávání ZČU připravilo seriál seminářů pro učitele, studenty i další zájemce.

V pondělí 19. listopadu mohou navštívit v posluchárně UV115b v budově Fakulty strojní seminář Getting the best use out of the Padagogy Wheel Allana Carringtona, který je seznámí s nástrojem iPadogogy. Díky němu mohou učitelé plánovat a reflektovat činnosti s iPadem ve vztahu ke vzdělávacím cílům podle takzvané Bloomovy taxonomie. Allan Carrington pracoval 10 let jako specialista na vzdělávání na univerzitě v australském Adelaide. Je uznávaným učitelem společnosti Apple a získal dvě významná ocenění za výuku. Má dva magisterské tituly v oborech vzdělávání a interaktivní multimédia a vede portál designingoutcomes.com, který pomáhá vzdělávacím iniciativám po celém světě. Akce je přístupná zdarma po předchozím přihlášení.

V prostorách katedry anglického jazyka Fakulty pedagogické v budově na Chodském náměstí se uskuteční dvě přednášky Nicky Hockly, expertky na využití technologií ve vzdělávání a speciálně ve výuce jazyků. Ve středu 21. listopadu seminář Is the future tense? přiblíží, jak se virtuální realita, roboti a umělá inteligence stávají součástí našich životů a vzdělávání. Ve čtvrtek 22. listopadu představí seminář Going mobile možnosti použití mobilních zařízení při výuce jazyků. Semináře jsou určené akademickým pracovníkům a účast učitelů z praxe, studentů ZČU a dalších zájemců je vítána. Akce je přístupná zdarma po předchozím přihlášení.

Zájemce o vysokoškolskou pedagogiku upozorňuje Centrum celoživotního vzdělávání i na zajímavou konferenci pořádanou Ministerstvem školství Towards Better University Teaching.

Celouniverzitní

Jakub Truneček

13. 11. 2018