Kolej Klatovská získala díky rekonstrukci další bezbariérový pokoj

Studium Studující Univerzita

Ze standardního dvoulůžkového pokoje vznikl jednolůžkový pokoj s vlastní koupelnou. Na Klatovské je už čtvrtý.

Nabídka bezbariérového ubytování pro studenty Západočeské univerzity v Plzni se od Nového roku opět rozšíří. Univerzita totiž dokončila přeměnu původně standardního dvoulůžkového pokoje v koleji na Klatovské, ze kterého se stal pokoj bezbariérový. Zbývá ho už jen dovybavit.

Podle ředitelky Správy kolejí a menz ZČU Blanky Frejlachové je bezbariérový pokoj v budově na Klatovské celkem čtvrtý. Spolu s ním může budova nabídnout ještě jeden jednolůžkový, který vznikl také letos a už je obydlený, a dva trojlůžkové bezbariérové pokoje, jež slouží od rekonstrukce budovy v roce 2006. „V budově na Klatovské jsou všechny z toho důvodu, že má bezbariérový přístup,“ popsala ředitelka.

Bezbariérové pokoje se od běžných liší širšími dveřmi, ve kterých lze manévrovat s invalidními vozíky. Mají také vlastní koupelny, na dveřích i na stěnách jsou nutná madla. Rekonstrukce dvou jednolůžkových pokojů vyšla Západočeskou univerzitu zhruba na 750 tisíc korun a další momentálně neplánuje,  protože jejich počet teď dostačuje potřebám.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

21. 12. 2018