Studenti Fakulty zdravotnických studií pečovali o programátory v rámci plzeňského Hackathonu

Spolupráce Studující Veřejnost

Čtyřicet hodin a neomezený přístup k mentorům a internetu. Jediné, co je potřeba, je notebook a spacák s sebou. To je Hackathon a přesně tak to vypadalo od 8. do 10. března v plzeňské Moving station.

Akce nabídla příležitost vyzkoušet si technologie, ke kterým není jednoduché se obvykle dostat. Nadšenci do nových technologií přišli načerpat inspiraci a měli možnost získat know-how, stejně tak četně využívali možnosti sdílet a konzultovat své nápady s ostatními. Cílem celé akce je jednoduše spojit komunitu programátorů, web designerů, grafiků a dalších technicky smýšlejících lidí.

Ale takový programovací maraton je zápřah nejen pro hlavu, ale také pro tělo. Akce se tak zúčastnili též studenti oboru Fyzioterapie Fakulty zdravotnických studií ZČU, kteří zajišťovali přítomným potřebný komfort a péči.

"Je důležité propojovat vzdělávání také s praxí, a to nejen ve zdravotnických zařízeních, ale také v rámci komerční sféry. Vnímáme, že je třeba rozšiřovat spektrum možností uplatnění našich studentů a budoucích absolventů, přičemž pestrost akcí, na nichž mohou participovat, současně zvyšuje jejich motivaci ke studiu. Proto se snažíme zintenzivnit možnost jejich působení na akcích podobného rázu, kde jsou jejich znalosti aplikované do praxe více než žádoucí," uvedl k zapojení studnetů děkan Fakulty zdravotnických studií Lukáš Štich.








Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

14. 03. 2019